Den rette beskyttelsen når det gjelder

For personer som arbeider i sikkerhetsbransjen er det viktig å sikre seg best mulig på jobb, og ikke minst å kunne stole på utstyret. En stikksikker vest kan utgjøre den avgjørende forskjellen i en farlig situasjon. En god og gjennomtestet vest absorberer støt og forhindrer gjennomtrengning av stikkvåpen og dermed beskytter bæreren.

Skudd- og stikksikre vester er laget av ekstremt sterke kunstfiber. Den mest kjente og eldste av disse er kevlar, men det er siden kommet andre kunstfiber som brukes i konstruksjonen av skuddsikre vester. Dette er for eksempel Spectra, Dyneema og Goldflex. Hovedforskjellen på fibrene er bruddstyrke og fleksibilitet som har innflytelse på hvor tynne og komfortable vestene kan være og fortsatt bevare optimal sikkerhet for brukeren. Prinsippet bak skuddsikre vester er at fibrene «griper» og absorberer støtet fra et eventuelt prosjektil og fordeler det over et større område slik at bæreren beskyttes.

Det danske firmaet Elite Armor fremstiller og selger skudd- og stikksikre vester og annet sikkerhetsutstyr til folk som arbeider i sikkerhetsbransjen, for eksempel dørmenn og vakter. Firmaet har eksistert siden 2009, og har fra starten hatt som mål å produsere skuddsikre vester til sikkerhetsbransjen, som lever opp til de høye krav fra dansk militær og politi. Elite Armor bygger på inngående kjennskap til den danske sikkerhetsbransjen, og en grundig utviklingsfase for å finne frem til de helt riktige materialer. Vestene blir testet realistisk med stikk og skudd for å komme så tett på virkelighetens belastninger som mulig, og for å sikre at vestene er i stand til å yte den nødvendige beskyttelse og redde liv, hvis uhellet skulle være ute.

Når man skal velge en sikkerhetsvest skal man være oppmerksom på hvilken grad av beskyttelse man trenger fra utstyret. Det er viktig å være klar over at ingen vest er 100% skudd- eller stikksikker. Elite Armors vester er gjennomtestet og ytterst vanskelig å penetrere med stikkvåpen, og de lever opp til til alle de høye standarder som er satt av det Amerikanske National Institute of Justice (NIJ). Utover dette er vestene testet i Danmark med forskjellige knivtyper, fra slakterkniver, overlevelseskniver og Stanley-kniver.

Utover sikkerhet er komfort også en vesentlig faktor når man velger vest, og det kan være relevant at det er mulig å bære vesten under en skjorte eller lignende. I slike tilfeller er det også relevant å se på vestens tykkelse og fleksibilitet. Med det sagt er det sikkerheten som alltid burde være i fokus når man skal velge stikk- og skuddsikker vester. Den rette vesten kan i siste ende redde liv.

admin